Symfony

Waarom een Symfony webapplicatie laten maken?

Ongeveer 80% van websites worden gebouwd met PHP. Het is dan ook niet voor niets dat wij ons specialiseren in de populairste PHP frameworks. Eén hiervan is Symfony.

Symfony bestaat sinds 2005 en groeide snel uit tot één van de populairste PHP frameworks. Bij Collective IT verkiezen we dit framework voor het ontwikkelen van heavy-duty PHP webapplicaties. Wij kunnen het volledig framework inschakelen om een volwaardige applicatie te bouwen of enkel beroep doen op bepaalde onderdelen om snel tools te kunnen prototypen.

Symfony is modulair opgebouwd en kan dus in delen gebruikt worden. Zo gebruiken bijvoorbeeld Drupal, Joomla, Magento en o.a. Prestashop componenten van Symfony in hun software.

Symfony PHP framework. Gebruikt door Collective IT voor het bouwen van jouw webapplicaties.

Matuur en stabiel

Sinds 2005 is Symfony een zeer stabiel en matuur framework, met vrij goede documentatie en een zeer actieve community. Dit zorgt ervoor dat de projecten waar we Symfony voor gebruiken budgetvriendelijker worden.

De community heeft veel open-source onderdelen (lees, bundles) ontwikkeld. Deze kunnen allemaal ingeschakeld worden om ervoor te zorgen dat je vaak voorkomende functionaliteiten, zoals autorisatie en authenticatie, niet steeds opnieuw moet ontwikkelen.

Ook werkt Symfony met Twig als templating engine. Twig is zeer populair en kan ook perfect gebruikt worden door meeste front-end developers.

Vertalingen kunnen dan weer in yaml, xliff of php formaat toegevoegd worden. De vertalingen van de applicatie kunnen dus probleemloos doorgestuurd worden naar externe vertalers.

Heb je nog vragen? Aarzel niet!

Klaar voor een Symfony webapplicatie?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Om meer te weten over hoe wij webapplicaties bouwen.
Webapplicaties waarmee wij bedrijven helpen groeien.