Ons proces

Sterk proces om meer rendement uit uw website te halen

Hoe wordt een website of webshop bij ons ontwikkeld? Dat kan nogal verschillen van project tot project maar de rode draad doorheen het proces blijft altijd hetzelfde:

 1. Conceptie
 2. Realisatie
 3. Optimalisatie

Je website is je business, niet enkel je visitekaartje

Deze stappen willen we graag uitgebreid toelichten omdat deze essentieel zijn voor het ontwikkelen van jouw product.

Bij Collective IT geloven wij dat ondernemingen met een ineffectieve website of webshop nooit het gehoopte resultaat kunnen behalen.

Natuurlijk, ze beschikken over een online aanwezigheid, maar daar blijft het ook bij. Dit komt omdat de websites of webshops slecht worden onderhouden, niet voldoende bezoekers in de wacht slepen en niet voldoende converteren.

Ze worden uiteindelijk genegeerd door de eigenaren.

Jouw success is ons success

Resultaat? Jij herinnert je enkel het kostenplaatje van je online advertentiebord en hebt nooit het volle potentieel kunnen ervaren. Je hebt nooit je investering terug kunnen verdienen.

Dit is jammer! Remember, jouw succes is ons succes.

Wij verdienen maar kunnen geen ijzersterke banden opbouwen waar beide partijen aan blijven winnen. Deze websites en webshops zijn kosten voor jou en slechte referenties voor ons.

Maar hoe lossen we dit dan op?

Simpel! Door deze drie stappen zo goed mogelijk uit te voeren. En waar mogelijk, zelfs voort te zetten.

Woocommerce webshop gebouwd voor juwelier Camellia Diamond in Genk

Camellia Diamond

Een prachtige en performante webshop voor een geweldige juwelier in Genk. Bekijk hier de webshop die wij hebben gemaakt voor Camellia Diamond.

Lees meer
Responsive WordPress website van Elaisa Energetic Wellness. Een unieke wellness ervaring nabij Maasmechelen en Dilsen-Stokkem in Limburg.

Elaisa Energetic Welness

Elaisa biedt een unieke nieuwe wellness-ervaring met meer dan 10 sauna’s en unieke hamam’s. Bekijk hier de nieuwe website die wij hebben ontwikkeld voor Elaisa.

Lees meer
Responsive WordPress website van Selinderella. Een informatieve website voor een super wedding planner.

Selinderella

Voor deze supertoffe en creatieve weddingplanner uit Genk hebben wij een prachtige website ontwikkeld. Bekijk hier de website van Selinderella.

Lees meer

1. Conceptie

Laten we beginnen met een ijzersterk concept. Jij wilt een prachtige, nieuwe website waarmee jouw onderneming kan groeien. Dan is het belangrijk dat we niet halsoverkop van start gaan met de ontwikkeling maar eerst beginnen met het uitbreiden en uitwerken van jouw concept.

Heb je een ideee? Super! Neem contact met ons op voor een afspraak zodat we meteen aan de slag kunnen.

Als je nog geen concreet idee hebt maar wel begrijpt dat jouw onderneming online hulp kan gebruiken, helpen wij je graag verder, zelfs met vrijblijvend advies.

Tijdens de conceptie van je website of webshop kijken we naar enkele zaken:

 • Wat wil je vertellen of verkopen?
 • Wie is de doelgroep?
 • Hoe communiceer je met de doelgroep?
 • Wat doen je concurrenten?
 • Hoe kunnen we het bereik vergroten in combinatie met jouw website?
 • Hoe ver wil je gaan met jouw nieuwe website of webshop?
 • Welke stijl zie je graag of wat past bij jouw product of verhaal?

We weten nu wat we willen doen, hoe we het willen doen en wat of wie we ermee willen bereiken.

Voor we overschakelen naar de volgende stap moeten we een aantal taken verdelen voor maximum resultaat.

Afhankelijk van het project kunnen we de volgende instanties inschakelen:

 • Project manager: Leidt alles in goede banen.
 • Art director: Zorgt ervoor dat alles netjes en aantrekkelijk uitziet.
 • Copywriter: Verantwoordelijk voor de inhoud van je website of webshop zodat deze optimaal presteert en is afgestemd op je doelgroep.
 • Fotograaf: Verzamelt de meest pakkende beelden van je verhaal of product.
 • Ontwikkelaar(s): Zorgt voor een werkend geheel.

2. Realisatie

Voor ondernemingen zoals Collective IT is de realisatie van jouw product het moment dat wij onszelf kunnen bewijzen. Wij zijn immers website-bouwers.

Veel gelijkaardige ondernemingen slaan hierdoor vaak de eerste en de laatste stappen over en beginnen meteen aan het ontwikkelen van de website of webshop. Dit gebeurt dus zonder een plan van aanpak of een duidelijke strategie.

Overhaaste beslissingen leiden tot spijt. That’s not what we want!

Om te voorkomen dat onze klanten met gelijkaardige problemen in aanraking komen hameren we er op dat we dit werkzaam stappenplan volgen. Enkel nadat de planning wordt goedgekeurd beginnen wij aan het bouwen en onderhouden van het product.

Hoe slagen wij erin om onze webshops en website budgetvriendelijk te houden ondanks al het onderzoek, administratie en natuurlijk het onderhoud? Simpel, we gebruiken bewezen technologieën zoals WordPress, WooCommerce of Magento om mee te starten.

Deze pakketten zijn open-source en budgetvriendelijk om mee te starten. Jouw investering gaat dus rechtstreeks naar het product zelf. Wij gebruiken deze pakketten in combinatie met zeer stabiele, betaalbare plug-ins en eigen in-house ontwikkelde tools om groot resultaat te halen tegen een kleine kostprijs.

Voor kleine of startende ondernemingen kunnen deze kostprijzen nog steeds erg overweldigend zijn. Voor degenen met een zeer beperkt budget zijn er ook verschillende oplossingen, zoals flexibele betalingen bijvoorbeeld. Contacteer ons voor een vrijblijvend gesprek en we leggen het je uit!

De bouw van je splinternieuwe website of webshop is bijna volledig.
Benieuwd wat we in de volgende stap doen? Let’s go!

3. Optimalisatie

Optimalisatie kan op twee manieren.

Technische optimalisatie

Door de website of webshop te versnellen zorg je ervoor dat je bezoekers op een razendsnelle website of webshop terecht komen. Dit kunnen we op verschillende manieren doen.

Online aanwezigheid

Wat als je website of webshop al razendsnel en supermodern is maar toch blijven de klanten en bezoekers weg waardoor je niet het gewenste resultaat kunt behalen?

Elke website of webshop die we maken is zoekmachine-vriendelijk maar we mogen de doelgroep en natuurlijk de concurrentie hierbinnen niet vergeten. Online aanwezigheid is dusdanig een vorm van optimalisatie.

Bij Collective IT kunnen wij jou helpen door samen een strategie te ontwikkelen en deze toe te passen om ervoor te zorgen dat jouw nieuwe website of webshop zo veel mogelijk bezoekers en eventuele klanten binnenhaalt!

Klik hier om meer te lezen over Digital Marketing.

We blijven steevast geloven in: jouw succes is ons succes. Wij doen er dan alles aan om ervoor te zorgen dat jouw product het beste resultaat haalt d.m.v. een waterdichte strategie.

Deze strategie is een proces dat leeft. Maand na maand, kwartaal na kwartaal. Wij superviseren en rapporteren hoe jouw fonkelnieuwe website of webshop presteert.

Excited? Let’s begin!

Heb je nog vragen? Aarzel niet!

Klaar voor een professionele website?